Manuele therapie E.S.® - De behandeling

De behandelruimte van Eising Manuele Therapie E.S.®

Manuele therapie E.S.® is een relatief onbekende methode die heel effectief is gebleken voor veel mensen met bewegings- of pijnklachten. Hoe ziet een behandeling eruit? En wat kunt u verwachten?

Intake

Tijdens de eerste behandeling zullen we samen uw klachten in kaart brengen. De intake bestaat uit een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Dit doe ik om een beeld te krijgen van uw klachten en van de oorzaak van de klachten. Ik behandel zowel mensen die nooit eerder een therapeut hebben bezocht, als cliënten die alles al hebben geprobeerd.

Een manuele therapie behandeling bestaat uit bewegingen die, hoewel klein, voor het gewricht maximaal zijn.

De behandeling

De behandeling bestaat uit gerichte mobilisaties. Dit zijn bewegingen die meestal klein zijn, maar voor het gewricht maximaal. In de beweging geef ik druk om de beweging te sturen. Cliënten ervaren dit als een gevoel van lichte druk op het lichaam. De behandeling is voor hen meestal pijnvrij. De bewegingen zijn nauwkeurig gericht, telkens op één gewricht, en gaan in een rustig tempo. Zo worden alle relevante gewrichten van de nek tot en met de voeten binnen één behandeling afzonderlijk bewogen. Tijdens de behandeling zit of ligt u op de behandelbank.

Reacties op behandeling

De reactie van het lichaam op de behandeling verschillen per persoon en soms ook per behandeling. Het kan variëren van niets voelen tot het ervaren van spierpijn of een vermoeid of beurs gevoel in de lichaamsdelen die behandeld zijn. Vaak duren deze reacties niet langer dan 3 tot 4 dagen, in sommige gevallen langer. In de periode van tien tot veertien dagen na een behandeling zal het effect van de behandeling merkbaar worden. Na één behandeling kan het al beter gaan, maar soms zijn een aantal behandelingen nodig voordat verlichting merkbaar is. Binnen twee tot vier behandelingen moet merkbare verbetering optreden van de klachten, anders wordt de therapie gestaakt.

Behandelinterval

Uw lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de veranderde beweegmogelijkheden. Te snel opnieuw behandelen heeft daarom geen meerwaarde. De tijd tussen een behandeling is minimaal twee weken en wordt langer naarmate het bewegen beter gaat.

De behandeling van de knieschijf

Afspraak maken?

Manueel therapeut E.S.® Floris Eising voert zijn praktijk aan huis in de Oranjestraat 3 te Vroomshoop.
Voor een behandeling moet vooraf een afspraak worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u me bereiken via tel. 06-22767418. Tijdens een behandeling neem ik de telefoon niet op, om zo het gehele uur te kunnen besteden aan de cliënt. U kunt dan inspreken op de voicemail of een bericht achterlaten via Messenger of Whatsapp. Ook kunt u mailen naar info@eisingmanueletherapie.nl of een bericht achterlaten via het contactformulier op deze site.

Klachten

Bent u ontevreden over de behandeling? Maak het kenbaar! Eerst kunt u uw klacht met de therapeut bespreken. Mocht dit niet tot het gewenste resultaat leiden, dan kunt u een officiële klacht indienen.
De Patiëntenvereniging Manuele Therapie E.S (PVMT) behartigt de patiënten belangen van manueel therapeuten die werken volgens het Eggshell specialisme. De leden zorgen ervoor dat de unieke behandelmethode gesteund blijft door zorgverzekeraars, therapeuten en artsen. Ook kunnen zij als onafhankelijke derde zitting nemen in de klachtencommissie tussen therapeut en patiënt.