Manuele Therapie volgens het Eggshell Systeem (E.S.®)

De behandeling van het onderbeen

Manuele therapie is een behandeling die is gericht op de gewrichten in het lichaam. Doel is het beter bewegen van wervels en gewrichten waarmee pijnklachten kunnen worden opgelost. Manuele therapie is een geschikte behandeling bij heel uiteenlopende klachten.

Zonder kraken

Manuele therapie en niet gekraakt worden, het kan echt. Manuele therapie E.S.® is een specialistische behandelwijze binnen de manuele therapie, waarbij uitsluitend gebruik gemaakt wordt van subtiele behandeltechnieken. E.S.® staat voor Eggshell Systeem; de behandeling is zo zacht, dat een eierschaal er nog niet van zou breken. Een Eggshell-specialist maakt gebruik van rustige, sturende bewegingen die pijn of problemen met bewegingen oplossen.

Gericht op hele lichaam

Een ander opvallend kenmerk van Manuele therapie E.S.® is dat de E.S.®-specialist niet alleen kijkt naar de klacht, maar naar het hele lichaam. Omdat veel delen van het lichaam met elkaar in verband staan, worden tijdens een consult alle relevante gewrichten van hoofd tot voeten behandeld.

Wanneer Manuele Therapie?

De behandeling van de voet

Iedereen die pijnklachten heeft, problemen bij bewegingen of bij een bepaalde houding kan in aanmerking komen voor manuele therapie.

Voorbeelden van klachten zijn: (lage) rugpijn, nekklachten, gevolgen van artrose (slijtage), hernia, slijmbeursirritatie, whiplash, hoofdpijn vanuit de nek, schouderklachten, dove of slapende handen of armen. Het gaat in de meeste gevallen om gewrichten, maar ook klachten aan spieren of pezen zullen verbeteren door Manueel Therapie E.S.®

Voelt u verandering in uw lijf bij het bewegen? Bent u stijf of zit het ergens vast? Ook zonder een concrete pijnklacht kunt u een afspraak maken met de manueel therapeut E.S.® Preventief behandelen kan helpen om de situatie te doorbreken en klachten te voorkomen.

Waarom Manuele Therapie E.S.®?

Snel resultaat

Binnen twee tot vier behandelingen moet merkbare verbetering optreden van de klachten, anders wordt de therapie gestaakt.

Ruime interval

De behandeling is eens per twee weken, of met nog langere tussenruimte. Dit is nodig voor het beste resultaat.

Totaal aanpak

De Manueel therapeut E.S.® behandelt meervoudige klachten door de aanpak van het hele lichaam.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem dan direct contact met mij op!